Chocolate cake

Τι χρειαζόμαστε:

Για το cake:

  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1/3 φλ. κακάο
  • 1 κ. σούπας baking powder
  • ½ κ. γλυκού soda
  • 1 βανίλια
  • 1 κ. γλυκού τζίντζερ
  • 1 κ. γλυκού κανέλλα
  • ½ κ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 250 gr βούτυρο (Lurpak)
  • 200 gr κουβερτούρα
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 1/3 φλ. κονιάκ

Για την επικάλυψη:

  • 300 gr κουβερτούρα
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • ½ κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. σούπας κονιάκ
  • ½ κ. σούπας βούτυρο

Πώς το κάνουμε:

Για το cake

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, το τζιντζερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε στο μίγμα της σοκολάτας την ζάχαρη, το γάλα, το κονιάκ, τα αυγά και τέλος το μίγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας τα ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα ταψάκι 24-26cm περίπου.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 60 λεπτά.

Για την επικάλυψη

  1. Βάζουμε στη φωτιά την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη άχνη να κοχλάσει.
  2. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μικρά κομματάκια ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία η κρέμα.
  3. Ρίχνουμε και το κονιάκ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εάν θέλετε η κρέμα να είναι πιο υγρή αυξήστε την κρέμα γάλακτος.Την κρέμα να την ρίξετε οταν το γλυκό είναι ακόμα ζεστό, έτσι μένει και το cake πιο υγρό εσωτερικά.

Πηγή: Chocolate cake  https://www.sintagespareas.gr/sintages/chocolate-cake.html

 


Δείτε σχετικά...
prev next

Cheese cake

82-cheese-cake-by-lenaleΤι χρειαζόμαστε:

  • 500 gr τυρί Philadelphia
  • 250 gr μαργαρίνη
  • 1 ½ πακέτο μπισκότα digestive
  • 1 βανίλια
  • 1 φλυτζ. καφέ (ελλην.) χυμό λεμόνι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κονσέρβα βύσσινο ( KYKNOS)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ ή αλεύρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τη βανίλια και τη μαργαρίνη. Τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και το αλείφουμε σε λεία επιφάνεια.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα με το τυρί Philadelphia και προσθέτουμε και το λεμόνι. Τα ρίχνουμε πάνω από τη στρώση με τα μπισκότα και τα αλείφουμε ομοιόμορφα.
  3. Πάνω από την κρέμα βάζουμε τα βύσσινα χωρίς το χυμό τους.
  4. Το χυμό το βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα να πάρει μια βράση και το σβήνουμε με κορν φλάουερ. Αφού κρυώσει λίγο το ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα μας.
  5. Το βάζουμε στη συντήρηση. Είναι πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.

Καλή επιτυχία!

 

Πηγή: Cheese cake https://www.sintagespareas.gr/sintages/cheese-cake.html

 

Brownie με επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας

13572-brownie-me-epikalipsi-liomenis-sokolatas-by-sintagesflorasΤι χρειαζόμαστε:

Για το brownie

  • 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 450 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 60 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ. αλάτι
  • 225 γρ. σιρόπι γλυκόζης
  • 450 γρ. αυγά χτυπημένα
  • 10 γρ. μαγειρική σόδα
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 120 γρ. κακάο σε σκόνη (κοσκινισμένο)
  • 340 ml νερό
  • 225 γρ. φουντούκι ανάλατο και χονδροκομμένο
  • ½ κιλό παγωτό σοκολάτα ή βανίλια

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 360 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
  • 80 γρ. Flora Soft με βούτυρο

Πώς το κάνουμε:

Για το brownie

  1. Χτυπάμε στο μίξερ μας τη ζάχαρη μαζί με τη μαργαρίνη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το σιρόπι γλυκόζης μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
  3. Κοσκινίζουμε το κακάο μαζί με το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα πάνω σε μία λαδόκολλα ή μέσα σε ένα μπολ.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα μέσα στον κάδο του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και κατά περιόδους συμπληρώνουμε με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν πλήρως.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και ρίχνουμε το μίγμα σε καλά αλειμμένο ταψί με μαργαρίνη.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 35-40’.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  1. Φτιάχνουμε ένα μικρό μπεν μαρί (σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε νερό και τοποθετούμε μέσα στο σκεύος με το νερό ένα μικρότερο βαθύ σκεύος ή ένα μεταλλικό μπολ).
  2. Ρίχνουμε τα κομματάκια της σοκολάτας στο μπεν μαρί και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία της εστίας μας σε μέτρια προς δυνατή.
  3. Όταν η σοκολάτα αρχίσει να λιώνει και γίνει εντελώς ρευστή, προσθέτουμε τη μαργαρίνη.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη μαργαρίνη στον πάγκο μας με ένα σύρμα.
  5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και γυαλιστερό.
  6. Περιχύνουμε το brownie με τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό σοκολάτα ή βανίλια.

Πηγή: Brownie με επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας https://www.sintagespareas.gr/sintages/brownie-me-epikalipsi-liomenis-sokolatas.html

 

Επιδόρπιο με κρέμα και ζελέ

11282-epidorpio-me-krema-kai-zele-by-phoebeΤι χρειαζόμαστε:

Ζελέ

  • 500 ml χυμό φραγκοστάφυλου
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 1/2 κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη

Κρέμα

  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη
  • 170 ml κρύο νερό
  • 5 κρόκοι
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα γάλα ινδοκάρυδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζελέ: Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα μικρό μπολ και τη ραντίζουμε με τέσσερις κουταλιές σούπας νερό.
  2. Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα πρώτα τη διαλυμένη ζελατίνα και μετά το χυμό. Μοιράζουμε το ζελέ σε μπολάκια παγωτού και τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
  3. Κρέμα: Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα μικρό μπολ μαζί με το νερό.
  4. Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας σε μέτρια φωτιά.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε μικρή κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες (όχι να κοχλάσει!).
  6. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε μέσα το μείγμα με το γάλα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
  7. Αφού βεβαιωθούμε ότι το ζελέ έχει πήξει, καλύπτουμε με τη κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Πηγή: Επιδόρπιο με κρέμα και ζελέ https://www.sintagespareas.gr/sintages/epidorpio-me-krema-kai-zele.html

 

Ζελέ φράουλα με γιαούρτι

 7932-2-zele-fraoula-me-giaourti-by-karavourΤι χρειαζόμαστε:

  • 4 κουτιά ζελέ φράουλα
  • 4 κούπες ζεματιστό νερό
  • 2 κούπες γιαούρτι
  • 4 κούπες φράουλες σε κομματάκια (1/2 κιλό περίπου)
  • 1/2 κούπα ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

  1. Διαλύστε το ζελέ στο ζεματιστό νερό.
  2. Βάλτε το στο ψυγείο κι αφήστε το εκεί, ώσπου ν’αρχίσει να μισοπήζει.
  3. Αδειάστε το στο μπωλ του μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε το 4΄στη δυνατή ταχύτητα
  4. Αδειάστε το σε φόρμα που έχετε βρέξει προηγουμένως με λίγο νερό και αφήστε το στο ψυγείο 24 ώρες, να στερεοποιηθεί.
  5. Για να το μεταφέρετε σε πιατέλα, βουτήξτε τη φόρμα σε ζεματιστό νερό μερικά δευτερόλεπτα.
  6. Τοποθετήστε μια μεγάλη πιατέλα ανάποδα σκεπάζοντας το άνοιγμα της φόρμας κι αναποδογυρίστε. Κρατώντας στερεά τη φόρμα μαζί με την πιατέλα κουνήστε λίγο δεξιά – αριστερά και το ζελέ θα πέσει στην πιατέλα.
  7. Αφήστε το 1 – 2 ώρες ακόμη στο ψυγείο.
  8. Αν θέλετε στολίζετε με σαντιγύ, ολόκληρες φράουλες ή σάλτσα φράουλας.

Πηγή:Ζελέ φράουλα με γιαούρτι https://www.sintagespareas.gr/sintages/zele-fraoula-me-giaourti.html

 

Δροσερή μους με φρέσκες φράουλες και γιαούρτι

19076-droseri-mous-me-freskes-fraoules-kai-giaourti-by-foodie1973Τι χρειαζόμαστε:

  • ½ κιλό φρέσκες φράουλες εποχής (για να είναι νόστιμες και γλυκές) και κρατάω 5-6 μικρές για γαρνιτούρα
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (10%)
  • 2/3 φλ. γάλα εβαπορέ ελαφρύ
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • λίγα φύλλα δυόσμου (για το γαρνίρισμα)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τοποθετώ στην κατάψυξη την κονσέρβα με το εβαπορέ να κρυώσει καλά, αλλά να μην στερεοποιηθεί, για 20-30’ καθώς και τον κάδο του μίξερ μέσα στο οποίο θα το χτυπήσω.
  2. Τοποθετώ τις φράουλες και την άχνη ζάχαρη στο μπλέντερ να γίνουν πουρές και στο τέλος προσθέτω το γιαούρτι.
  3. Αφαιρώ από την κατάψυξη το γάλα εβαπορέ και το χτυπάω στον κάδο για 5΄ μέχρι να αποκτήσει όγκο και να διπλασιαστεί.
  4. Ρίχνω μέσα στο χτυπημένο γάλα τον πουρέ φράουλας με το γιαούρτι και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί.
  5. Μοιράζω το μείγμα σε 5-6 ποτηράκια ή μπολάκια και τοποθετώ από μία φράουλα και 2-3 φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι.
  6. Τοποθετώ στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2-3 ώρες και να γίνει δροσερό.

Πηγή:Δροσερή μους με φρέσκες φράουλες και γιαούρτι https://www.sintagespareas.gr/sintages/droseri-mous-me-freskes-fraoules-kai-giaourti.html

 

Φρουτοσαλάτα

3547-froutosalata-by-dcroulaΤι χρειαζόμαστε:

  • 1 πορτοκάλι
  • 2 μανταρίνια
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 1 κίτρινο μήλο
  • 2 μπανάνες
  • 1 αχλάδι
  • 1 μεγάλο ακτινίδιο
  • 1 Κομπόστα Ροδάκινο
  • 1 κομπόστα βύσσινο (μόνο τα βύσσινα)
  • Φράουλες (όταν υπάρχουν)
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • Ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 1 ποτηράκι λικέρ ή κονιάκ

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλύντε και ξεφλουδίστε τα φρέσκα φρούτα.
  2. Κόψτε σε μικρά κυβικά κομμάτια.
  3. Περιλούστε με το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Προσθέστε και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε).
  4. Κόψτε την κομπόστα ροδάκινο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στο μίγμα.
  5. Σουρώστε την κομπόστα βύσσινο και βάλτε μόνο τα φρουτάκια.
  6. Τέλος περιλούστε τη σαλάτα με το σιρόπι της κομπόστας και το λικέρ.
  7. Ανακατέψτε και αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φρέσκα φρούτα διαμορφώνονται ανάλογα με την εποχή. Φροντίστε να έχουν όλα τα χρώματα. Όταν, π.χ. υπάρχουν φράουλες είναι προτιμότερες από την κομπόστα βύσσινο. Μπορείτε να τη σερβίρετε σε «μπολ» πορτοκαλιού (τη φλούδα καλά στυμμένου μισού πορτοκαλιού). Πάντα κάνει εντύπωση!

Πηγή:Φρουτοσαλάτα https://www.sintagespareas.gr/sintages/froutosalata.html

 

 

Smoothie

13629-smoothie-by-chriskoΤι χρειαζόμαστε:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 15 φράουλες
  • Λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικό)
  • 1 σουπας κουταλια λικερ ή κονιακ

Πώς το κάνουμε:

  1. Τοποθετήτε όλα υλικά στο μπλεντερ και αλέθετε.
  2. Σερβίρεται σε ποτήρι με χοντρό καλαμάκι και…στην υγειά σας!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πολλές παραλλαγές μπορει να γίνουν με πολλά φρουτα, υπεροχο είναι και με ροδακινο.
Εγώ συνήθως δεν προσθέτω ζάχαρη για να είναι πιο ελαφρύ, αλλά αν θέλετε καλύτερη είναι η άχνη για να διαλύεται πιο εύκολα!

Πηγή:Smoothie https://www.sintagespareas.gr/sintages/smoothie.html