Κρουασάν σφολιάτα (βουτύρου)

11173-krouasan-sfoliata-boutirou-by-elenikolasΤι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 φακελάκι μαγιά
  • 5 κ. σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 300 ml χλιαρό γάλα
  • 300 γρ. βούτυρο αγελαδινό (στη σκληρή του μορφή, πλάκα όχι soft)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το βούτυρο) με το γάντζο του μίξερ ή στο χέρι για 10 περίπου λεπτά.
Βήμα 2

2) Αλευρώνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1-1 1/2 ώρα περίπου.
Βήμα 3

3) Εν τω μεταξύ βάζουμε το βούτυρο ανάμεσα σε δύο ζελατίνες και το ανοίγουμε σε ένα παραλληλόγραμμο φύλλο, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Βήμα 4

4) Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο φύλο σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια σε μέγεθος μεγαλύτερο απ το μέγεθος του βουτύρου.
Βήμα 5

5) Βάζουμε στη μέση το βούτυρο και διπλώνουμε τη ζύμη ώστε να κλείσει μέσα της το βούτυρο.
Βήμα 6

6) Το πατάμε ελαφρά με τον πλάστη μας
Βήμα 7

7)και το ανοίγουμε πάλι σε παραλληλόγραμμο φύλλο.

Βήμα 8

8)Ξαναδιπλώνουμε τη ζύμη μας και με πινέλο το καθαρίζουμε από το έξτρα αλεύρι.

Βήμα 9

9) Τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε και πάλι σε παραλληλόγραμμο
Βήμα 10

10) το οποίο ξαναδιπλώνουμε και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
Βήμα 11

11) Ανοίγουμε και πάλι τη ζύμη την ξαναδιπλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Μόλις βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο την κόβουμε στη μέση και με τον πλάστη ανοίγουμε δύο παραλληλόγραμμα φύλλα.
Βήμα 12

12) Κόβουμε τριγωνάκια ζύμης
Βήμα 13

13) και τα τυλίγουμε
Βήμα 14

14) σε κρουασάν
Βήμα 15

15) Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με λίγο αυγό
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.
Πηγή:Κρουασάν σφολιάτα (βουτύρου) https://www.sintagespareas.gr/sintages/krouasan-sfoliata-boutirou.html
 

Δείτε σχετικά...

loading...

Leave A Comment