Επιδόρπιο με κρέμα και ζελέ

11282-epidorpio-me-krema-kai-zele-by-phoebeΤι χρειαζόμαστε:

Ζελέ

  • 500 ml χυμό φραγκοστάφυλου
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 3 1/2 κ.γ. ζελατίνα σε σκόνη

Κρέμα

  • 375 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 φακελάκια ζελατίνα σε σκόνη
  • 170 ml κρύο νερό
  • 5 κρόκοι
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 κονσέρβα γάλα ινδοκάρυδο

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζελέ: Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα μικρό μπολ και τη ραντίζουμε με τέσσερις κουταλιές σούπας νερό.
  2. Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάσουν. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα πρώτα τη διαλυμένη ζελατίνα και μετά το χυμό. Μοιράζουμε το ζελέ σε μπολάκια παγωτού και τα βάζουμε στο ψυγείο για να πήξει.
  3. Κρέμα: Βάζουμε τη ζελατίνα σε ένα μικρό μπολ μαζί με το νερό.
  4. Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας σε μέτρια φωτιά.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε μικρή κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες (όχι να κοχλάσει!).
  6. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε μέσα το μείγμα με το γάλα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
  7. Αφού βεβαιωθούμε ότι το ζελέ έχει πήξει, καλύπτουμε με τη κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.

Πηγή: Επιδόρπιο με κρέμα και ζελέ https://www.sintagespareas.gr/sintages/epidorpio-me-krema-kai-zele.html

 

Δείτε σχετικά...

loading...

Leave A Comment